ارتباط  تغذیه با  بیش  فعالی در  کودکان

ارتباط  تغذیه با  بیش  فعالی در  کودکان

بیش فعالی یک اختلال رفتاری شایع است که حدود هشت تا ده درصد از کودکان پیش دبستانی به آن مبتلا هستند. احتمال ابتلا به این اختلال در پسران سه برابر بیشتر از دختران است. اما علت این تفاوت هنوز ناشناخته است. مطالعات فراوانی روی نقش عوامل تغذیه ای درایجاد بیش فعالی کودکان انجام شده است که نتایج برخی از آنها را مرور می کنیم. 🔸اسیدهای چرب ضروری برخی از اسیدهای چرب که در بدن ساخته نمی شوند ولی درحفظ سلامت انسان نقش حیاتی به عهده دارند اسیدهای چرب ضروری نامیده میشوند. اسید های چرب ضروری عبارتند از : اسیدهای چرب امگا ۳ ، امگا ۶ و آراشیدونیک اسید. مغز انسان حدود ۶ درصد چربی دارد که اسیدهای چرب امگا ۳ سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است. یکی از نقش های مهم اسیدهای چرب ضروری ارتباط و انتقال بین سلول های مغز است.اسید چرب امگا ۳ که برای رشد و عملکرد مغز ضروریست ممکن است رفتار و حافظه و کمبود های رفتاری وشخصیتی را بهبود بخشد. یافته های مطالعات نشان داده است کودکان مبتلا به بیش فعالی دارای سطح پایین تری از اسید های چرب ضروری هستند که در نتیجه مشکلاتی در یادگیری، رفتار ،خواب و عملکرد ایمنی آنان ایجاد میکند، بطوری که در پسران ۶ تا ۱۲ ساله که دارای سطح پایین اسیدهای چرب امگا ۳ بودند مشکلات کم خوابی بیشتری دیده شده است. بهترین منبع اسیدهای چرب امگا ۳ ، ماهی آزاد مثل سالمون ، ساردین ، میگو و شاه ماهی است و منابع اسیدهای چرب امگا ۶ ، کنجد ، تخمه کدو تنبل و تخمه آفتابگردان هستند ، دیگر منابع اسیدهای چرب ضروری ، آجیل ها ، لوبیای سویا ، روغن بادام زمینی ، و روغن زیتون است . 🔸روی مطالعات یافته های مختلف ارتباط بین کمبود روی و بیش فعالی را نشان داده است ، به طوری که سطح سرمی روی در کودکان مبتلا به بیش فعالی به طور قابل توجهی پایین تر از کودکان طبیعی بوده است. کمبود روی در کودکان مشکلاتی از قبیل خشونت ، کج خلقی ، گریه های زیاد و ناتوانی در تمرکز را ایجاد می کند. گوشت ، ماکیان ، شیر و محصولات لبنی ۸۰ درصد کل میزان روی غذایی را تشکیل می دهند. سایر گوشتها ، جگر ، پنیر ، غلات سبوس دار ، لوبیای خشک ، مغز ها و محصولات سویا نیز منابع نسبتا خوب روی هستند .

واکنش مناسب درباره تمایل کودکان به خوراکی های ناسالم در نوروز چیست؟

واکنش مناسب درباره تمایل کودکان به خوراکی های ناسالم در نوروز چیست؟

در دوران پاندمی کرونا، رفت و آمدها یا کاملا متوقف شده بودند یا در کمترین حالت ممکن بودند. بعد از سه سال احتمالا امسال این رفت و آمد ها بیشتر خواهد شد. شروط مهم و ضروری، تزریق واکسن و رعایت پروتوکل های بهداشتی، ماسک، تهویه هوا و.. است همه این ها در صورت نبود علائم سرماخوردگی است. با این پیش در آمد نکاتی را درباره کودکان و خوراکی های ناسالم در نوروز، خدمت شما عرض میکنیم. مهمانی‌ها و دید و بازدیدهای نوروزی، اغلب بهترین موقعیت برای دسترسی بچه‌ها به خوراکی‌های متنوعی است که در روزهای معمولی اجازه خوردن آن‌ها را ندارند. ممکن است آن قدر بخورند که گرفتار دل‌درد و سوءهاضمه بشوند، بیش از حد مجاز قند و مواد غیرمغذی دریافت کنند و همین باعث بی‌میلی‌شان به وعده‌های غذایی شود. همه این‌ها باعث نگرانی والدین و بزرگترها است و اغلب به تهدید و توبیخ خصوصی یا در حضور دیگران منجر می‌شود، یا در بهترین حالت به غر زدن و گوشزدهای تکرارشونده‌ای که معمولاً نتیجه‌ای هم ندارند. واکنش مناسب در این شرایط چیست؟ باید پرخوری را در مهمانی‌ها و تعطیلات نادیده گرفت؟ باید کل مهمانی پی بچه‌ها باشیم و حواس آن‌ها را به چیزهای دیگر پرت کنیم؟ به توبیخ و تهدید و گوشزد ادامه دهیم مگر کارساز شود؟

تغذیه در سفر

تغذیه در سفر

فصل سفر است. بعد از سه سال احتمالا امسال شمار بیشتری از هموطنان، با توجه به کاهش مخاطرات کرونایی و واکسیناسیون گسترده عازم سفر خواهند بود، برای داشتن سفری سالم و به‌دور از بیماری­ها، همکاران ما در درمانگاه مرکزی مهرشهر نکاتی را با شمادر میان گذاشته اند.

روش های رویارویی با اضطراب کودکان

روش های رویارویی با اضطراب کودکان

زجرآور است که می‌بینید فرزندتان نگران موقعیت‌هایی است که به راستی ترسناک به نظر نمی‌رسند. اما نکته اینجاست: در ذهن کودک شما این موقعیت‌ها واقعا تهدیدآمیزند. و حتی وقتی تهدید خیالی است همچنان پاسخ سیستم عصبی را به صورت واقعی برمی‌انگیزد. ما به این پاسخ سیستم عصبی می‌گوییم اضطراب، آنچه به خوبی شناخته شده است. میلیون‌ها بزرگسال، و همچنین ۱ نفر از هر ۸ کودک به اضطراب دچارند. اضطراب کودکان به غیبت از مدرسه، عدم مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی و از دست دادن خواب خوب شبانه -در اثر افکار نگران‌کننده- منجر می‌شود. بسیاری از پدرومادرها وقتی مکررا شاهد اضطراب کودکان هستند مستأصل و درمانده می‌شوند

هفته جهانی سالمند

هفته جهانی سالمند

📌هفت اختلال رایج گفتاری در سالمندان: سالمندی شرایطی است که در آن عملکرد کلیه اندام بدن رو به کاهش است که یکی از مهمترین آنها کاهش عملکرد مغز یا مواجهه با بیماری ها و اختلالات مغزی است. هفت مشکل عمده گفتاری ناشی از افت عملکرد مغز و عضلات در دوران سالمندی شامل موارد زیر است :

چگونه هنگام راه رفتن روی برف لیز نخوریم

چگونه هنگام راه رفتن روی برف لیز نخوریم

بعد از برف شدید امروز و دیروز که چهره شهر را سفیدپوش کرد؛ فردا دوشنبه نه بهمن از طرف سازمان هواشناسی وضعیت یخبندان و دمای چند درجه زیر صفر گزارش شده است،لذا ضمن دقت و تمرکز در هنگام عبور و مرور؛توجه به نکات گفته شده در این اینفوگراف هم توصیه می شود.