قاعدگی دردناک
- 1400/5/7
- پزشکی
دردهای قاعدگی (پریود) دردهای شدید و دل پیچه مانندی هستند که در پایین شکم رخ می دهند. بسیاری از خانم ها این دردها را در روزهای قاعدگی و یا کمی از قبل از شروع آن تجربه می کنند.
این ناراحتی در برخی خانم ها شدید نیست و آنها را آزار نمی دهد. اما در برخی دیگر آنقدر شدید است که سبب اختلال در فعالیت های روزانه شده و گاهی تا چند روز آنها را دچار مشکل می کند.
ممکن است دردهای قاعدگی به خاطر وجود برخی مشکلات در رحم باشد که هنوز تشخیص داده نشده اند. مشکلاتی مانند فیبروم رحم یا اندومتریوز. در این صورت درمان عامل زمینه ای سبب کاهش درد پریود خواهد شد. اما در طرف دیگر ممکن است هیچ علت زمینه ای برای این دردها یافت نشود. دردهای گروه دوم اغلب با افزایش سن و خصوصا پس از تولد نخستین فرزند بهتر می شوند.
راهکارهای درمانی:
با توجه به وضعیت شما، پزشک تان ممکن است یکی از درمان های زیر را برایتان توصیه کند:
مصرف مسکن ها: ممکن است پزشک تان استفاده از داروهای مسکن را تجویز کند. داروهایی مانند بروفن، ناپروکسن و مفنامیک اسید. اگر قادر به مصرف این گروه از داروها نیستید، می توان از استامینوفن به عنوان یک جایگزین مناسب استفاده نمود.
معمولا باید آنها را یک روز پیش از شروع پریود مصرف نمود. یا به محض احساس شروع علایم درد. سپس مصرف آنها را دو الی سه روز ادامه داد تا زمانی که علایم ناپدید شوند.
قرص های ضدبارداری: قرص های ضد بارداری دارای هورمون هایی هستند که از تخمک گذاری جلوگیری می کنند و این موضوع سبب کاهش علایم درد دوران قاعدگی نیز می شود. این داروها را می توان به صورت تزریقی، کاشتن زیر پوست و یا IUD نیز استفاده نمود.
جراحی: اگر دردهای شما به خاطر یک علت زمینه ای مانند فیبروم رحمی یا اندومتریوز باشد ممکن است نیاز به عمل جراحی وجود داشته باشد.
تسکین های خانگی و تغییر سبک زندگی:
می توانید این موارد را در خانه جهت کاهش دردهای پریود امتحان کنید:
ورزش: تحقیقات نشان داده که فعالیت بدنی به کاهش دردهای قاعدگی کمک می کند.
گرما: دوش آب گرم یا استفاده از کیسه آب گرم در محل درد می تواند به کاهش دردها کمک کند. استفاده از گرما به اندازه استفاده از داروهای مسکن کمک کننده خواهد بود.
مکمل های غذایی: برخی تحقیقات نشان داده که ویتامین E، امگا ۳، ویتامین B1، ویتامین B6 و منیزیم به کاهش دردهای قاعدگی کمک خواهند کرد.